Boek De Esdoornvrucht EN Mag ik even tussendoor deel 1 en 2.

Het boek 'De Esdoornvrucht' is een herziening\herdruk van het boek 'Pesten bepaal(d)t'.

Het is het levensverhaal van twee mensen die zeer verschillend worden opgevoed en opgroeien in een totaal verschillende omgeving. De één groeit op in een harmonieus gezin en geniet een zekere populariteit op school, de ander wordt thuis mishandeld en op school gepest. Gebeurtenissen uit het leven worden beschreven en naast elkaar geplaatst. Het contrast zal de lezer treffen. Deze twee mensen trouwen met elkaar zonder te beseffen welk een impact opvoeding heeft op hun verdere leven. Het boek is (auto) biografisch.

Voor personen die mishandeld zijn en\of ook heftig gepest op school kan het boek zeer confronterend zijn.

(P.S. Onderstaande recensies zijn van lezers van het eerste uur en gaan nog over over het "oude" boek (En eerste druk?) 'Pesten bepaal(d)t'.

De verhalen- en gedichtenbundel 'Mag ik even tussendoor deel 1' en deel 2 nemen de lezer mee naar hoe de auteur/dichter ziet en denkt over de samenleving. Soms ontroerend, dan weer kritisch maar ook met een knipoog. Het is zeker een aanrader voor een ieder die van korte verhalen houdt en nog even wat wil lezen voor het slapen gaan of in het OV op weg is naar werk of school. De afwisseling tussen korte verhalen en gedichten maakt het geheel erg prettig om te lezen. Het is trouwens ook een heel leuk cadeau om weg te geven. En dat laatste komt niet van de auteur zelf.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Het boek beschrijft op een mooie wijze, twee verschillende levenslopen die op een aparte manier samen komen en samen gaan leven. Soms moest ik het boek wegleggen omdat het te heftig werd.

Het boek is eigenlijk mix van geschiedenis en levenslopen. Zeker een aanrader!
MK, op 07-02-19
Een intrigerend en ontroerend verhaal wat boeiend is van het begin tot het einde.
Annet van Ginneken, op 07-02-19
Je word meegenomeen in het onbevangen opgroeien van een jongen in de jaren 50 en 60, en je maakt eerste hand mee wat de gevolgen zijn van pesten en mishandeling. Diep ontroerend, met af en toe een flinke klap in je gezicht.
DH, op 07-02-19
Wanneer je de eerste bladzijdes van het boek gelezen hebt, wil je erin verder en vergeet je de wereld om je heen.
Een indringend maar ontroerend mooi boek waarin de waarheid van het échte leven niet verhuld wordt.
Het komt binnen én geeft ook weer dat de sterke zaadjes altijd zullen overleven en hun vruchten op anderen af kunnen werpen. Complimenten voor deze schrijver!
Cecile, op 15-02-19

Boek De Esdoornvrucht  EN  Mag ik even tussendoor deel 1 en 2.

Ongewenste intimiteit

(Fragment) Voor wat, hoort wat? (verschijnt binnenkort: het zal je kind maar wezen)

Van Action tot Kringloop. (verschijnt binnenkort: Het zal je kind maar wezen)

Hfdst. 4 Demonencratie Uit: 'Mag ik even tussendoor' deel 2

de onwetende en de witte maagd. (uit 'Mag ik even tussendoor deel 2')